De opleiding Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) is een introductie op psychische stoornissen. De nadruk ligt op wat het voor de cliënt betekent om hiermee te maken te krijgen en wat dit vervolgens betekent voor het handelen van de cliëntondersteuner.

De opleiding is bedoeld voor cliëntondersteuners, die meer willen weten over de GGZ problematiek waar zij als cliëntondersteuner mee te maken krijgen. Tijdens de opleiding komen GGZonder meer psychische stoornissen, wet- en regelgeving, zelfhulp en eigen regie, behandelmogelijkheden en werken vanuit cliëntperspectief aan bod.

De tijdsinvestering is 22 uur, waarvan 10,5 uur contactonderwijs en 11,5 uur zelfstudie. De opleiding GGZ heeft een doorlooptijd van 9 weken.

Na het afronden van de opdrachten kan de deelnemer zijn portfolio indienen. De beoordelaar checkt of alle opdrachten zijn uitgevoerd en geeft feedback op de eindopdracht. Bij een voldoende beoordeling krijgt de deelnemer een certificaat toegestuurd. Dit certificaat kan de deelnemer uploaden in het portfolio van Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) voor verzilvering van de registerpunten.

De opleiding is geaccrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) en levert 23,5 registerpunten op voor cliëntondersteuners. Binnen het Registerplein is de opleiding geaccrediteerd voor 23,5 registerpunten.

Voor meer informatie over deze opleiding: info@haka-content.nl

 

Deel deze pagina:
Kosten: € 115 (zonder abonnement leeromgeving) en € 100 (met abonnement leeromgeving) Locatie: e-learning Aanmelden