mantelzorgIn de cursus Mantelzorg gaat het om het vergroten van kennis en beheersen van vaardigheden die nodig zijn om als cliëntondersteuner met mantelzorgers te kunnen werken. De cursus Mantelzorg is bestemd voor cliëntondersteuners, maatschappelijk werkers, sociaal agogen en ggz-agogen.

Hoe kijkt de cliëntondersteuner naar mantelzorgers en weet hij/zij in te spelen op hun veranderende rol? Er wordt uitgelegd wat mantelzorg is en wie daarbij betrokken kunnen zijn. Ook worden cijfers en feiten van de mantelzorg behandeld, waaruit blijkt dat aandacht voor mantelzorgers noodzakelijk is. Verder wordt besproken hoe u als cliëntondersteuner inzicht kunt krijgen in de kracht van het informele netwerk van de cliënt.

Bij deelname aan de cursus Mantelzorg, krijgt u toegang tot een digitale leeromgeving. Na het afronden van de opdrachten (in de digitale leeromgeving) kan de deelnemer zijn portfolio indienen. De beoordelaar checkt of alle opdrachten zijn uitgevoerd en geeft feedback op de eindopdracht. Bij een voldoende beoordeling krijgt de deelnemer een certificaat toegestuurd. Dit certificaat kan de deelnemer uploaden in het portfolio van het Registerplein om de bijbehorende registerpunten te verzilveren.

De training is geaccrediteerd door het Registerplein en levert 13 registerpunten op voor cliëntondersteuners die hier geregistreerd staan. Voor maatschappelijk werkers, sociaal agogen en ggz-agogen die geregistreerd staan bij het Registerplein levert dit opleidingstraject 4,5 registerpunten op.

Voor meer informatie over deze opleiding: info@haka-content.nl

 

Deel deze pagina:
Kosten: € 115 (zonder abonnement leeromgeving) en € 100 (met abonnement leeromgeving) Locatie: e-learning Aanmelden