Deze training is bedoeld voor cliëntondersteuners die meer willen weten over doelgericht denken en werken bij hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen met een stoornis binnen het autistisch spectrum, maar ook bij hulp aan en begeleiding van ouders met kinderen met een autismespectrumstoornis. De nadruk ligt op wat het voor de cliënt en zijn naasten betekent om hiermee te maken te krijgen en wat dit vervolgens betekent voor het handelen van de cliëntondersteuner.

Aanvangsniveau-kennis

Om met deze training te beginnen, dien je over enige basiskennis en werkervaring als cliëntondersteuner te beschikken.

Na afloop van de opleiding

  • Beschik je over theoretische kennis van autismespectrumstoornissen (ASS).
  • Begrijp je hoe informatieverwerking bij kinderen, jongeren en volwassenen met autisme gaat, waardoor er problemen kunnen ontstaan in de communicatie, sociale interactie, prikkelverwerking en flexibiliteit in gedrag.
  • Heb je inzicht in de verschillende theorieën en methoden die gebruikt worden in de begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen met een vorm van autisme en in de begeleiding van ouders met kinderen met een vorm van autisme.
  • Ben je in staat om op een goede manier met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme te communiceren, hun hulpvraag en de hulpvraag van ouders te verduidelijken en hen te begeleiden.

Tijdsinvestering

De tijdsinvestering van deze opleiding is in totaal 17,25 uur.

De opleiding bestaat uit de volgende modules

Module 1. Autisme en het ontstaan

Module 2. Diagnose

Module 3. Kenmerken autisme

Module 4. Hoe werkt het in de hersenen

Module 5. Communicatie

Module 6. Leven met autisme

Module 7. Ondersteunen en begeleiding

Eindopdracht

Workshop

Deze training bestaat uit 1 workshop met een begeleidende e-learning.

Specifieke informatie

De opleiding is geaccrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) en levert 17,25 registerpunten op voor cliëntondersteuners. Binnen het Registerplein is de opleiding geaccrediteerd voor 17,25 registerpunten.

Deze training wordt aangeboden aan organisaties (Incompany). Data, tijden en locaties etc worden in onderling overleg afgestemd.

Voor meer informatie over deze training én aanmelden voor Incompany: info@haka-content.nl

Deel deze pagina:
Kosten: € 1.115,- per groep (max. 10) voor 1 workshops (Incompany) Locatie: Op locatie (Incompany)