Cliënten hebben te maken met veel veranderingen en zijn vaak niet op de hoogte van de gevolgen daarvan op hun dagelijkse leven. Daarom is het van belang dat een cliëntondersteuner duidelijk is in zijn uitleg over het hulpverleningsproces. Ondernemen is voor de cliëntondersteuner een belangrijk onderdeel van zichzelf kunnen profileren. Hier hoort ook het ‘out of the box’ wijkgericht-werkenkunnen denken bij.

De opleiding Wijkgericht werken is bestemd voor cliëntondersteuners. Hoe werkt de cliëntondersteuner samen met cliënten en betrokken partners en hoe blijft het belang van de cliënt centraal staan. Na een introductie en de achtergrond van Wijkgericht werken wordt in de opleiding ingegaan op profileren, verbinden en samenwerken, valkuilen en kansen. De opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht.

De tijdsinvestering is 10 uur, waarvan 2,5 uur contactonderwijs en 7,5 uur zelfstudie. De opleiding Wijkgericht werken heeft een doorlooptijd van 7 weken.

Na het afronden van de opdrachten kan de deelnemer zijn portfolio indienen. De beoordelaar checkt of alle opdrachten zijn uitgevoerd en geeft feedback op de eindopdracht. Bij een voldoende beoordeling krijgt de deelnemer een certificaat toegestuurd. Dit certificaat kan de deelnemer uploaden in het portfolio van Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) om de registerpunten te verzilveren.

De opleiding is geaccrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) en levert 7,5 registerpunten op voor cliëntondersteuners. Binnen het Registerplein is de opleiding geaccrediteerd voor 7,5 registerpunten.

Voor meer informatie over deze opleiding: info@haka-content.nl

 

Deel deze pagina:
Kosten: € 115 (zonder abonnement leeromgeving) en € 100 (met abonnement leeromgeving) Locatie: e-learning Aanmelden