Ons EVC-aanbod in de Sector Gedrag en Maatschappij

Ad Kinderopvang (hbo) CROHO 80095
De associate degree kinderopvang kan in verschillende functies werken waarin kinderen tussen de 0 tot 12 jaar centraal staan. Hij heeft een verantwoordelijke rol als begeleider. Hij kan bijvoorbeeld als opvoedkundige of begeleider in de kinderopvang of de voor- of vroegschoolse educatie werken.
Pedagogisch management kinderopvang (hbo) CROHO 30012
De pedagogisch manager kinderopvang werkt in een omgeving waar de jeugdige (0-16 jaar) en ouders centraal staan. Hij is een inspirerende persoonlijkheid en beschikt over communicatievaardigheden om te kunnen overleggen met bijvoorbeeld ouders en scholen. Hij geeft leiding binnen een organisatie voor opvoeding en ontwikkeling. Dit kunnen zijn organisaties in de kinderopvang, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, gastouderopvang, 24-uursopvang, integrale kindcentra, centra jeugd en gezin, een gemeente, provincie of adviesbureau. Het opzetten van programma’s, coachen, plannen en roosteren en budgetten beheren kunnen ook tot de taken van een pedagogisch manager kinderopvang behoren.
De EVC-procedure bestaat uit:
 1. Online portfolio
  ‐ Het opbouwen van een digitaal portfolio waarin de kandidaat aan de hand van reële casussen laat zien over de benodigde competenties te beschikken.
 2. Criteriumgericht interview (CGI).
  ‐ Hierbij wordt gewerkt op basis van de STARR-methode. Een kandidaat kan via voorbeelden van concreet werkgedrag aantonen over de benodigde competenties te beschikken.
Duur

De (advies) doorlooptijd is 20 weken met een gemiddelde totale belasting van 80 uur.erkende EVC-aanbieder

De EVC-procedure is inclusief:
 • Intake.
 • 2 x begeleiding.
 • Digitale begeleiding.
 • Telefonische vraagbaak.
 • 6 maanden toegang tot de digitale omgeving, verlenging is mogelijk tegen geringe kosten.
 • Criteriumgericht interview (CGI).
 • Ervaringscertificaat (inclusief rapportage).
 • Registratie (à € 12,50).
Kosten

De kosten voor bovengenoemde EVC-trajecten bedragen € 1.490,=. Dit is exclusief BTW.

Voor meer informatie: info@haka-competent.nl of 085-4012730.

Direct aanmelden (individueel)       Download het EVC handboek versie 2.0 als pdf document  

Werkgever en EVC

Voor organisaties is het zeker interessant om de competenties van medewerkers in kaart te brengen. Niet alleen om een ​​beeld te krijgen van de competenties die uw organisatie ‘in huis’ heeft, maar ook als startpunt voor een ontwikkelingsproject. Denk bijvoorbeeld aan een van-werk-naar-werk-traject. Een EVC-traject leidt vaak tot meer zelfvertrouwen, werkt motiverend en zorgt ervoor dat medewerkers flexibeler inzetbaar zijn. Als werkgever krijgt u meer zicht op het niveau en de potentieel van uw medewerkers. Daarnaast kunt u de kwaliteit van uw medewerkers extern aantonen en de arbeidsmarktmobiliteit bevorderen. Tenslotte, niet onbelangrijk, bespaart u op opleidingskosten. U kunt uw medewerkers gericht opleiden, vaak zonder dat zij cursussen moeten volgen.

Voor meer informatie en / of inschrijving vanuit een werkgever:  info@haka-competent.nl