Welkom bij de opleiding over Autismespectrumstoornissen (ASS). Deze opleiding is bedoeld voor cliëntondersteuners die meer willen weten over doelgericht denken en werken bij hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen met een stoornis binnen het autistisch spectrum, maar ook bij hulp aan en begeleiding van ouders met kinderen met een autismespectrumstoornis. De nadruk ligt op wat het voor de cliënt en zijn naasten betekent om hiermee te maken te krijgen en wat dit vervolgens betekent voor het handelen van de cliëntondersteuner.

Aanvangsniveau-kennis
Om met deze opleiding te beginnen, dien je over enige basiskennis en werkervaring als cliëntondersteuner te beschikken.

Na afloop van de opleiding:
• Beschik je over theoretische kennis van Autismespectrumstoornissen (ASS).
• Begrijp je hoe informatieverwerking bij kinderen, jongeren en volwassenen met autisme gaat, waardoor er problemen kunnen ontstaan in de communicatie, sociale interactie, prikkelverwerking en flexibiliteit in gedrag.
• Heb je inzicht in de verschillende theorieën en methoden die gebruikt worden in de begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen met een vorm van autisme en in de begeleiding van ouders met kinderen met een vorm van autisme.
• Ben je in staat om op een goede manier met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme te communiceren, hun hulpvraag en de hulpvraag van ouders te verduidelijken en hen te begeleiden.

Tijdsinvestering
De tijdsinvestering van deze opleiding is in totaal 14 uur.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Module 1. Autisme en het ontstaan

Module 2. Diagnose

Module 3. Kenmerken autisme

Module 4. Hoe werkt het in de hersenen

Module 5. Communicatie

Module 6. Leven met autisme

Module 7. Ondersteunen en begeleiding

Eindopdracht

Meer informatie

De opleiding is geaccrediteerd door zowel Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) als Registerplein voor de cliëntondersteuner en levert bij beiden 14  registerpunten op.

Voor meer informatie over deze opleiding: info@haka-content.nl

 

Deel deze pagina:
Kosten: € 135 (zonder abonnement leeromgeving) en € 115 (met abonnement leeromgeving) Locatie: e-learning Aanmelden